FAQ

Så här hanterar vi på CarbonAir Covid -19

För att du som kund ska känna dig trygg med att besöka oss, vill vi informera om våra rutiner för att förhindra vidarespridning av coronaviruset.

Mellan varje kund torkar vi alla ytor med desinficeringsspray. Vi bär även munskydd om det känns tryggare.

Vi ser till att all personal noga följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och stannar hemma vid minsta symtom på förkylning.

Vi tar inte våra kunder i hand eller kramas i dessa tider. Det kommer en tid då vi gärna gör det igen.

Om du som kund känner av minsta förkylningssymtom så stanna gärna hemma. Ni får naturligtvis pengarna tillbaka så länge ni meddelar oss innan er bokade tid. Inget krav på läkarintyg. Vi har handsprit, munskydd och handskar att tillgå.


Allmänt

Har ni några allmänna regler?

Ja, några enkla regler har vi. Man får aldrig medvetet krascha eller flyga in i byggnader. För allas trevnad, får ingen som på något sätt är påverkad av alkohol eller droger vistas i lokalerna. Ingen medtagen mat eller dryck i lokalerna.

Hur många kan vi vara?

I Coronatider har vi valt att begränsa grupper till max 4 deltagare. Det innebär att vi är max 5 personer med instruktören och kan då hålla relevanta avstånd till varandra.

Får alla flyga i vår grupp?

Ni köper en tid och får en flyginstruktion, därefter beslutar ni tillsamman med instruktören hur ni fördelar flygtiden mellan er i gruppen. Både kaptens- och styrmansstolen får användas av er under flygningen.

Har ni någon åldersgräns?

Vi har ingen åldersgräns, men av erfarenhet och för att få en upplevelse av flygningen rekommenderar vi att man är minst 150 cm lång för att nå reglagen. Barn under 16 år behöver däremot alltid vara i målsmans sällskap.

Finns det några fysiska eller medicinska begränsningar?

Naturligtvis ska ni och vi vara helt fria från förkylningssymptom. Du behöver också kunna ta dig in i flygstolen i cockpit på egen hand. Flygningen är verklighetstrogen och innebär att vissa kan uppleva lite åksjuka.

Vilka öppettider har ni?

Vi har endast öppet för bokningar. Men om ni får lust att boka samma dag, hör av er så ser vi om det går att lösa.

Genomför ni även andra arrangemang?

Ja, CarbonAir är en del av Carbon Coaching som arbetar med Coaching, ledarskap och teamutveckling. Här kan vi erbjuda en hel del spännande koncept – www.carboncoaching.se. Men hör gärna av er med förfrågningar.


Köpvillkor

Kan vi få pengarna tillbaka om vi inte kan komma?

Självklart! Se bara till att avboka senast 24h innan. Om ni avbokar senare än så på grund av förkylningssymptom, så löser vi det också. Däremot inte om er bokning passerats.

Jag har fått problem med min bokning, vad gör jag?

Slå oss en signal på telefon eller maila oss så löser vi det.


Simulatorn

Är det som en riktig Boeing 737 cockpit?

Ja, den är 100% skalenlig och fungerar som en riktig B737-800.

Rör sig simulatorn när man flyger?

Nej, den står helt still. Men man upplever ändå att den rör sig när man flyger.

Hur fungerar det visuella systemet?

En skärm som täcker 220 grader runt cockpit presenterar ett visuellt system via tre projektorer. Det upplevs mycket verklighetstroget.

Var är instruktören under flygning?

Instruktören står bakom cockpitstolarna i simulatorn och hjälper er med allt som behövs.

Får jag som pilot räkna flygtid på simulatorn?

Nej, simulatorn är inte certifierad för typskolning, men har full funktionalitet för träning.